Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Voorjaarsgroenten- maaltijdsalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr dunne sperzieboontjes
200 gr groene asperges, geschild
200 gr kleine doperwtjes (diepvries) even gekookt
1 krop Romeinse sla, de mooie blaadjes
150 gr kleine spinazieblaadjes
½ bosje radijs, in plakjes
2 lente- uitjes, in reepjes
2 el citroensap
2 tl grove mosterd
6 el olijfolie
2 el grofgesneden kervel
zout en peper
8 dunne plakken bakbacon
1 avocado, in dunne partjes
50 gr parmezaanse kaas, in mooie vlokken geschaafd

Bereiden

Kook de sperzieboontjes en asperges in ruim kokend water met zout beetgaar in 4-6 min. Spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken.
Snijd de asperges in stukken van 6-7 cm. Kook de doperwten 2-4 min in kokend water met zout, spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken. Meng de sperziebonen, asperges, doperwten, sla, spinazie, radijs en lente-ui luchtig door elkaar. Meng voor de dressing citroensap, mosterd, olie en kervel en breng op smaak met zout en peper. Meng de salade luchtig met de dressing. Verdeel de salade over 4 borden.
Bak de plakken bacon krokant in een droge koekenpan.
Garneer de salade met avocado, kaas en de plakken bacon

Lekker geserveerd met brood!

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Garnalen cocktail
Groene salade met knoflookcroutons
Cantarellentaartje
Zelfgemaakte huzarensalade
Avocado sinaasappel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes